Empanada gallega

Empanada gallega

Hello everybody, it's me again, Dan, welcome to my recipe site. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Empanada gallega. It is one of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Empanada gallega is one of the most favored of current trending meals on earth. It's easy, it is quick, it tastes delicious. It is appreciated by millions daily. They are fine and they look wonderful. Empanada gallega is something that I have loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Empanada gallega, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Empanada gallega delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Empanada gallega is 6 Raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Empanada gallega estimated approx 1 h.

To begin with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook Empanada gallega using 17 ingredients and 9 steps. Here is how you cook that.

La empanada gallega es un alimento que tiene muchos años de existencia. Su origen data del siglo XII, en Santiago de Compostela, lugar más que conocido por todo lo referido a las peregrinaciones.

Santiago de Compostela ha sido el lugar de nacimiento de la empanada gallega. Se le rendía culto a este tipo de alimento. Por ejemplo, los que visiten el Palacio de Gelmírez, podrán ver esculturas de antiguos peregrinos, deleitándose con las más deliciosas empanadas.
Hoy en día, hay miles de formas de preparar las empanadas gallegas. Son principalmente consumidas, lógicamente, en Galicia, lugar en el que generalmente son acompañadas por un buen vino tinto (ya que en Galicia si hablamos de empanadas debemos hablar de vino), aunque su furor abarca a toda España en su conjunto.

Ahora les dejaré una deliciosa receta de empanada gallega, esta vez de relleno de lomo de cerdo.
#cocinaeuropea2

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Empanada gallega:

  1. para el relleno
  2. 200 ml aceite de oliva
  3. 1 kg cebolla blanca
  4. 10 grs ajo
  5. 320 grs pimiento verde
  6. 120 grs jamón serrano
  7. 400 Grs lomo de cerdo
  8. 1 gr azafrán
  9. 200 grs puré de tomate
  10. c/n sal
  11. c/n pimienta
  12. para la masa
  13. 320 grs harina
  14. 100 grs huevo
  15. 20 ml agua
  16. 12 grs levadura
  17. 5 grs sal

Instructions to make to make Empanada gallega

  1. Cernir la harina, la sal y realizar una fuente.
    Disolver en agua tibia la levadura.
    Colocar dentro de la fuente de harina el huevo y la levadura.
  2. Mezclar y amasar hasta obtener una masa homogénea, suave y elástica.
    Colocar en un bowl, tapar con un trapo húmedo y dejar reposar a temperatura ambiente durante 20 minutos
  3. PARA EL RELLENO:
    Limpiar el lomo de cerdo y cortarlo en tiras finas.
    Picar finamente el ajo, la cebolla, el pimiento y el jamón serrano.
  4. En una sartén aparte, poner a freír las tiras de lomo de cerdo. (Que queden ligeramente cocidas, para terminar la cocción en el horno). Cuando estén ligeramente cocidas, retirar el exceso de grasa y cortar en trocitos pequeños.
  5. Poner a freír la cebolla hasta que se encuentre transparente, agregar el ajo, el pimiento y jamón serrano picados.
  6. Agregar el puré de tomate, el azafrán y el lomo de cerdo picado.
    Dejar reducir.
  7. Poner a enfriar el relleno en baño María invertido (agua con hielos)
  8. Después de haber reposado y que la masa doble su tamaño, porcionarla en dos partes iguales, estirar cada una y colocar una parte de masa estirada sobre el refractario o charola a utilizar (Para que la masa no se pegue, engrasar y enharinar el molde)
    Colocar el relleno y tapar con la segunda porción de masa previamente estirada.
    Sellar las orillas con agua.
  9. Barnizar la parte de arriba de la empanada con huevo.
    Llevar al horno a 180°C durante 30 minutos o hasta que se encuentre cocida.

As your experience as well as confidence grows, you will discover that you have extra natural control over your diet plan as well as adjust your diet to your individual preferences over time. Whether you intend to offer a dish that utilizes fewer or more ingredients or is a little bit more or less hot, you can make easy adjustments to attain this goal. To put it simply, start making your recipes on schedule. As for fundamental food preparation abilities for newbies you do not require to discover them but just if you master some straightforward food preparation methods.

This isn't a complete guide to fast and very easy lunch dishes however its good something to chew on. Hopefully this will certainly obtain your creative juices moving so you can prepare scrumptious meals for your family without doing way too many heavy meals on your journey.

So that's going to wrap this up for this special food Step-by-Step Guide to Make Any-night-of-the-week Empanada gallega. Thank you very much for your time. I am confident that you can make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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